У Києві відбудеться фестиваль «АРТ-Плейбек. Разом» для різних громад та спільнот

У Києві відбудеться фестиваль «АРТ-Плейбек. Разом» для різних громад та спільнот

У фестивалі візьмуть участь представники різних соціальних груп

28 жовтня 2016 року відбудеться відкриття Міжнародного інклюзивного театрального фестивалю «АРТ-Плейбек. Разом» для різних громад та спільнот у приміщенні Національного музею Тараса Шевченка. Інформаційний партнер заходу – «Главком».

Як повідомляють організатори, мета фестивалю – розвиток культури діалогу, співтворчості, співучасті, емпатії, а також подолання упереджень, стереотипів людей по відношенню одне до одного за допомогою сучасних театральних методик, зокрема плейбек-театру, форум-театру та документального театру.

У фестивалі візьмуть участь представники різних соціальних груп, у тому числі ті, які перебувають у меншості, дискримінуються та мають мало (або зовсім не мають) можливості бути почутими: люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи зі сходу України та Криму, ЛГБТ-спільнота, національні меншини, а також сім'ї, підлітки, студенти. На фестиваль приїдуть учасники, театри і тренери з різних міст України (Львів, Харків, Дніпро, Одеса, Чернігів, Луцьк, Житомир та ін.) та інших країн: Ізраїлю, Росії, Німеччини, Швейцарії.

Організатори фестивалю – Київський плейбек-театр «Отражение», громадські організації YMCA України, «Генерація успішної дії». Співорганізатори – Friedrich-Ebert-Stiftung, регіональний офіс «Діалог Східна Європа», Національний музей Тараса Шевченка, Академія праці, соціальних відносин і туризму.

Програма фестивалю на 28 жовтня 2016 року

  • Реєстрація, творче спілкування учасників – 14:30 – 15:30
  • Відкриття фестивалю – 15:30
  • Виступи форум-театру та документального театру – 16:45 – 17:50
  • Виступи плейбек-театрів – 18:10 – 20:30
  • Закриття першого дня фестивалю – 20:30 – 20:45

Участь у фестивалі передбачає сплату благодійного внеску, який йде на покриття організаційних витрат.

Адреса відкриття фестивалю: Київ, бульвар Тараса Шевченка, 12, Національний музей Тараса Шевченка.

Фестиваль триватиме ще два дні – 29-го та 30 жовтня за адресою: Київ, вул. Велика Окружна дорога, 3 Академія праці, соціальних відносин і туризму. Початок роботи о 10:00

Подробиці про фестиваль розміщено тут і тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: