Справа про хабар Головка: «Свобода» відреагувала на гучну справу

Справа про хабар Головка: «Свобода» відреагувала на гучну справу
Головко є членом Всеукраїнського об'єднання «Свобода» з 2002 року
фото з відкритих джерел

Юристи переконують, що голову Тернопільської облради навмисно втягнули в оборудку

ВО «Свобода» відреагувала на кримінальну справу проти голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка.

«Перше судове засідання Вищого антикорупційного суду України показало, що детективи НАБУ припустились фатальної помилки під час розслідування і свідомо створювали умови для поспішного висунення звинувачень Михайлові Головку.
У справі немає жодного доказу, який підтвердив би, що голова облради вимагав хабаря від підприємця або створював йому перешкоди в роботі», – йдеться у повідомленні. 

«Свобода» зазначила, що нібито зафіксовано цілу низку фактів, які свідчать про те, що підприємець нав‘язливо пропонував Головку кошти для гуманітарної допомоги і, прикриваючись цим мотивом, намагався спровокувати його до вчинення злочину. Задля цього підприємець наполегливо добивався багаторазових зустрічей із Головком та системно затягував його у комунікацію з чиновниками, зокрема з тими, яким висунуто підозру у вимаганні неправомірної вигоди.

«Абсолютно нетерпиме до корупції і розраховує на об‘єктивне розслідування справи. Втім, наявні факти свідчать про те, що сьогоднішні події - це ніщо інше, як цілеспрямована кампанія із дискредитації Михайла Головка, що стала наслідком його боротьби із московським патріархатом та спроб повернути Почаївську лавру у володіння Тернопільської громади», – йдеться у повідомленні. 

Адвокати, які представляють інтереси спійманого на хабарі голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, спробували вказати на помилки НАБУ при розгляді запобіжного заходу їхньому клієнту.

Нагадаємо, НАБУ та САП затримали «на гарячому» голову Тернопільської облради з партії ВО «Свобода» Михайла Головка та двох заступників голови Тернопільської військово-цивільної адміністрації – Ігоря Дем'янчука і Ігоря Гайдука.

Також Національне антикорупційне бюро оприлюднило запис розмови між підприємцем та чиновниками Тернопільщини, які вимагали із підприємців 1,8 млн грн хабаря.

28 червня, Вищий антикорупційний суд у середу, 28 червня, обрав запобіжний захід голові Тернопільської обласної ради Михайлу Головку.

Читайте також: Голова Тернопільської облради погорів на хабарі: деталі гучного скандалу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: