У Маріуполі окупанти готують план, що може призвести до екологічної катастрофи

У Маріуполі окупанти готують план, що може призвести до екологічної катастрофи
Росіяни вирішили поєднати два водосховища – Старого Криму та Павлопольского
фото: Telegram / Андрющенко Time

Під загрозою опинять одночасно два водосховища та вся флору і фауна навкруги

У Маріуполі загострюється ситуація з питною водою. Окупанти планують поєднати два водосховища, що може спричинити екологічну катастрофу. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

За його словами, вода в місто надходить із резервного водосховища у Старому Криму, що наповнюється через потік Кальчика, який росіяни перекрили всередині міста та перетворили на болото замість річки.

«Тому з водою – біда страшенна. Літом у спеку рівня води не вистачить для водозабезпечення Маріуполя навіть на мінімумі, а перекритий Кальчик не дасть відновитись водосховищу», – розповів Андрющенко.

Він додав, що окупанти вирішили реалізувати довоєнний проєкт міської ради Маріуполя щодо нового водопроводу.

«Реалізувати – бездумно. У проєкті йшлося про водоочисний завод та побудову фактично водозабору з двох водосховищ – Старого Криму та Павлопольского. Не вдаючись у деталі, росіяни вирішили поєднати зараз ці два водосховища», – зазначив Андрющенко.

За його словами, це може призвести до екологічної катастрофи.

«Павлопольське водосховище має поповнюватись через Кальміус за умови працюючого каналу Сіверського Донця, який не працює (чому власне немає води в Донецьку). У підсумку, якщо зроблять, то просто вб’ють одночасно два водосховища та всю флору/фауну навкруги. Остаточно», – наголосив радник мера.

На мапі Андрющенко показав, як росіяни бачать реалізацію проєкту.

У Маріуполі окупанти готують план, що може призвести до екологічної катастрофи фото 1
фото: Telegram / Андрющенко Time

Нагадаємо, що російські загарбники готуються до кругової оборони тимчасово окупованого Маріуполя. Ворог докладає активних зусиль для використання портової інфраструктури міста для переміщення вантажів, зокрема військового призначення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: