Як юнакам виїхати на навчання за межі України: пояснення прикордонників (відео)

Як юнакам виїхати на навчання за межі України: пояснення прикордонників (відео)
За кордон зможуть виїхати лише студенти очної або дуальної форми навчання
фото: Держприкордонслужба/Telegram

Для виїзду необхідна довідка від Генерального штабу

Право на перетин кордону вище військове керівництво надало лише тим українцям-чоловікам призовного віку, що мають на меті продовження навчання за кордоном. Йдеться про студентів очної або дуальної форми навчання. Тобто слухачі вечірніх курсів, підготовчих курсів у таку категорію не входять. Про це повідомив заступник начальника штабу – начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук.

Для виїзду необхідно мати:

  • довідку спеціальної форми, затвердженої Генеральним штабом, у якій військовий комісар зазначає про дозвіл на вибуття за кордон тієї чи іншої особи з метою продовження навчання.
  • військовий обліковий документ, який для громадянина призовного віку повинен мати запис про відстрочку за певною підставою.

«Враховуючи, що таку відстрочку і такий документ може отримувати і слухач, або студент українського вишу, наступним пакетом документів є документи з іноземного вузу з перекладом, які доведуть інспекторові у пункті пропуску, що дана особа їде саме з метою продовження навчання», – зауважив Ігор Матвійчук.

Раніше повідомлялося, що високотехнологічні та робітничі спеціальності будуть в пріоритеті при розподілі бюджетних місць 2022 року. Держава ініціює замовлення спеціалістів, які допоможуть відбудувати країну.

Також Міносвіти презентувало умови вступної кампанії до вишів 2022 року.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: