Вилучення військового податку із місцевих бюджетів: Рада провалила голосування

Вилучення військового податку із місцевих бюджетів: Рада провалила голосування
Законопроєкт №10037 повторно відправлено на друге читання
фото з відкритих джерел

Парламент не схвалив до другого читання законопроєкт №10037 щодо військового ПДФО та акцизу

На сьогоднішньому засіданні Верховна Рада не підтримала законопроєкт про вилучення з місцевих бюджетів податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) від зарплат військових та правоохоронців. Про це повідомила народний депутат Ірина Геращенко.

«Верховна Рада не прийняла закон, яким хотіла забрати ПДФО військових для місцевих громад і передати  в спецфонд в центрі.

За зміни до закону про  підтримку  обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України #10037 проголосувало лише 223 депутатів», – написала Геращенко.

Нардепка зазначила, що у період дії воєнного стану всі  доходи від ПДФО з зарплат військових планували спрямувати  до спецфонду держбюджету, де влада безконтрольно їх витрачатиме. «Ще одна проблема цього закону- він вступає в дію не з нового бюджетного року, а вже в 2023, отже, всі залишки коштів місцевих бюджетів від ПДФО заберуть вже зараз. А це -  64% доходів місцевих бюджетів.  Отже, регіони залишаються оголеними.

При цьому ці кошти йдуть не на Міністерство оборони», – пояснила Геращенко.

Парламентарка також уточнила, що влада планувала ці кошти  в повному обсязі зарахувати  до спеціального фонду Державного бюджету України та спрямовується у таких пропорціях та за такими напрямами:

50 відсотків – Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України на здійснення заходів із закупівлі спеціальної техніки та обладнання.

50 відсотків – Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості на виконання державних цільових програм реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу, розроблення, освоєння і впровадження нових технологій, нарощування наявних виробничих потужностей для виготовлення продукції оборонного призначення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада планує змінити редакцію законопроєкту № 10037 про вилучення з місцевих бюджетів надходжень від податку на доходи фізичних осіб, одержані військовослужбовцями, поліцією й особами рядового і начальницького складу. 

Читайте також:
Місцева влада сидить на мішку з грошима і має шанс опинитися біля розбитого корита
Військові стали двигуном місцевих бюджетів. Чи це добре?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: