Танки та ППО: Німеччина повідомила про нові поставки зброї для України

Танки та ППО: Німеччина повідомила про нові поставки зброї для України
Німеччина надасть ЗСУ систему ППО IRIS-T
фото з відкритих джерел

У Німеччині вважають, що НАТО потрібно нарощувати озброєння

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для України: йдеться про постачання танків та систем ППО IRIS-T.  Про це повідомляє CNN.

Міністерка оборони Німеччини Крістіна Ламбрехт повідомила, що її країна надасть ЗСУ загалом 100 танків із Греції та Словаччини й систему ППО IRIS-T. 

Ламбрехт наголосила, що зараз у Європі тривають складні часи, а тому НАТО потрібно нарощувати озброєння.

Також німецька міністерка додала, що її країна створить нову бронетанкову піхотну бригаду, яку можна буде швидко перекинути до Литви у випадку небезпеки. 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Данія, Норвегія та Німеччина підписали зі Словаччиною листа про наміри, що країни спільно зроблять фінансовий внесок для словацького виробництва та передачі Україні самохідних артилерійських установок Zuzana-2. 

Також повідомлялося, що Німеччина передасть Україні чотири системи протиповітряної оборони IRIS-T, яких немає навіть на озброєнні Бундесверу. 

У ЗМІ з'явилася інформація, що Сполучені Штати Америки готові до кінця війни виділяти Україні щомісяця $1,5 млрд протягом всієї війни проти Росії для фінансування бюджету і підштовхують Євросоюз до виділення таких же сум. 

Читайте також: Стартує лендліз! Як тепер зміниться військова допомога Україні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: