Зеленський прибув до Естонії

Зеленський прибув до Естонії
Українського президента зустрів міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкн
фото: Маргус Тсахкна/Твіттер

У поїздці президента супроводжує міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Сьогодні, 11 січня, президент України Володимир Зеленський прибув з візитом до столиці Естонії Таллінна.
Про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна.

У поїздці президента супроводжує міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Велика честь вітати добрих друзів та союзників Володимира Зеленського та Дмитра Кулебу у Таллінні. Ми даємо потужний сигнал та запевнення Україні, що Естонія твердо стоїть на їхньому боці, і разом ми переможемо у цій війні», – написав Тсахкна.

«Володимир Зеленський прибув з візитом до Таллінна, в Естонії він зустрінеться з президентом Аларом Карісом, спікером парламенту Лаурі Хуссаром і прем'єр-міністром Каєю Каллас. Зеленський також виступить з промовою в парламенті. На зустрічах говоритимуть про подальше протистояння Росії, довгостроковій, постійної та ефективної підтримки України», – повідомила канцелярія естонського президента Алара Каріса.

«Демократичні країни зробили багато, щоб допомогти Україні , але нам усім належить зробити ще більше», - наводить слова Кариса його канцелярія.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що буде рада вітати Зеленського у Таллінні. «Я, і впевнена, що весь народ Естонії будемо раді вітати (Зеленського – ред.) у Таллінні. Естонія вірить у перемогу України. Для перемоги ми маємо продовжувати підтримувати Україну так довго, як це необхідно», - цитує Каллас пресслужба уряду.

Як зазначають естонські ЗМІ, Зеленський прилетів до Таллінна з Вільнюса пізно ввечері в середу, проте про його прибуття було оголошено у четвер вранці.

Для Зеленського візит до Естонії стане першим після початку воєнних дій у лютому 2022 року та другим за час його перебування на посаді президента України. Вперше у ролі президента України Зеленський відвідав Естонію восени 2019 року.

Нагадаємо, 10 січня Зеленський з неанонсованим візитом відвідав Литву. Як повідомлялося, Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на суму 200 млн євро, а також анонсувала нові поставки на січень та лютий

Читайте також: Зеленський зустрівся з президентом Литви: головні заяви лідерів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: