Стрімко дорожчає популярний овоч

Стрімко дорожчає популярний овоч
Огірки різко зростають у ціні
фото: Pixabay

Стрибок у ціні на цей продукт аналітики пов'язують із високим попитом та обмеженою пропозицією на ринку

В Україні різкими темпами дорожчають тепличні огірки. Так, цього тижня ціни на цей овоч зросли на 10% у порівнянні з минулим. Про це повідомив проєкт EastFruit.

За словами аналітиків, причиною здорожчання тепличних огірків став їх дефіцит, оскільки пропозиція цього овоча у місцевих комбінатах дуже обмежена. При цьому попит на цей популярний інгредієнт для салатів залишається досить високим.

Нині українські тепличні комбінати пропонують до продажу огірок по 63-75 грн/кг. Це в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

«Позитивний ціновий тренд аналітики ринку пов'язують із високим попитом у даному сегменті. При цьому через прохолодну погоду, яка зберігається на більшій частині території країни, вибірки огірка у місцевих стаціонарних комбінатах залишаються малооб'ємними. Це дозволяє виробникам підвищувати відпускні ціни на цю продукцію практично щодня», – йдеться в публікації.

Однак фахівці відмітили, що навіть після чергового здорожчання зараз тепличні огірки коштують у середньому на 10% дешевше, ніж наприкінці жовтня минулого року.

Зазначається, що тепличні комбінати й надалі можуть підвищувати ціни на свою продукцію за умови збереження поточних темпів збуту.

Нагадаємо, що минулого тижня в Україні почали підвищуватися відпускні ціни на томати. 

Водночас в Україні спостерігається тенденція на зниження вартості цибулі. Якщо торік цей продукт коштував 23 гривні, то зараз – 12. Є ймовірність, що вона буде дешевшати надалі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: