Киянин проти «Київенерго»: суд примусив компанію сплатити компенсацію за провал автівки під асфальт

Киянин проти «Київенерго»: суд примусив компанію сплатити компенсацію за провал автівки під асфальт
Прорив теплотрас - звичне явище у столиці. На фото події весни 2017 року у Голосіївському районі Києва

Суд визнав, що столичний монополіст не дотримався Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж

Печерський районний суд  Києва зобов’язав ПАТ «Київенерго» відшкодувати завдану шкоду власнику автомобіля ЗАЗ-Daewoo Т13110 Сергію Івановичу Лук’яненку, транспортний засіб якого провалився під асфальт через прорив тепломережі.

Як стало відомо «Главкому» з рішення суду від 3 серпня, на столичній вул. Симиренка у вересні 2015 року стався прорив труби тепловодопостачання. В епіцентр аварії потрапив автомобіль, що був залишений під стінами теплового пункту (бойлерної). Внаслідок прориву утворилася яма в асфальтобетонному покритті, у яку провалився транспортний засіб.

Згідно з висновком інспектора Святошинського управління поліції, на момент прориву труби тепловодопостачання, біля місця, де був припаркований автомобіль позивача, не було жодних забороняючих знаків для паркування. Відповідальними за технічний стан зовнішніх теплових мереж є ПАТ «Київенерго».

Лук’яненко подав судовий позов, в якому вимагав стягнути з  «Київенерго» 22,2 тис. грн завданих збитків. Суд погодився з доводами позивача, що аварія тепломережі показала, що вимоги Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 14.02.2007 № 71, «Київенерго»  належним чином  не виконало,  не здійснивши забезпечення надійного транспортування гарячої води.

За даними сайту «Декларації»,  людина з іменем Сергій Іванович Лук’яненко працює на посаді заступника начальника відділу дизайну державного підприємства «Поліграфічний комбінат «Україна». В електронній декларації за 2016 рік він вказав, що має у власності автомобіль ЗАЗ-Daewoo Т13110.

Як повідомляв «Главком», 29 травня під час гідровипробування на Голосіївському проспекті, 27 не витримала труба діаметром 800 мм. Стовп гарячої води здійнявся до 6-го поверху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: