Адвокат Мартиненка повідомив про переслідування з боку НАБУ

Адвокат Мартиненка повідомив про переслідування з боку НАБУ
Адвокат Петро Бойко

Бюро пішло «по бєспрєдєлу» і сподівалось отримати хоч якісь докази проти Мартиненка - Бойко

НАБУ переслідує вже другого адвоката Миколи Мартиненка через розвал справ щодо нього. Про це повідомляє його захисник Петро Бойко.

За словами Бойка, «нове» НАБУ діє, як «старі» органи часів Януковича, і дозволяє собі тиснути на адвокатів у різних справах. Бюро неодноразово влаштовувало щодо них «маски-шоу», обшуки та застосувало силу. Мої колеги із-за кордону вже не хочуть приїжджати до України, тому що бояться, що і проти них НАБУ влаштує щось подібне».

Петро Бойко нагадав, що в серпні НАБУ під вигаданим приводом провело обшук в адвоката Ігоря Керезя, який є офіційним захисником Миколи Мартиненка. «НАБУ намагалось отримати доступ до документів, які є адвокатською таємницею. Бюро пішло «по бєспрєдєлу» і сподівалось отримати хоч якісь докази проти Мартиненка – але безуспішно», - сказав адвокат.

«А щодо мене НАБУ написало кляузу з вимогою позбавити мене права на роботу і можливості займатись адвокатською діяльністю - нібито я підриваю репутацію НАБУ. Але НАБУ саме нищить власну репутацію, а не адвокат Бойко. Насправді це стало помстою за те, що за моїм зверненням порушена кримінальна справа проти керівника відділу детективів НАБУ Андрія Калужинського - через фальсифікацію ним звинувачень на адресу Миколи Мартиненка», - наголосив Бойко.

«Я також публічно коментував скандальну розмову Калужинського з депутатом Олександром Онищенком. Керівник детективів НАБУ під час відеосеансу просив у нього дати фальшиві свідчення проти Мартиненка в обмін на преференції по розслідуванню проти Онищенка. Це доведений факт – більше того, сам пан Онищенко це не лише підтвердив, але й оприлюднив частину відео в якості доказу. Після цього підлеглі пана Калужинського пишуть на мене істеричну скаргу до Вищої кваліфікаційної дисциплінарної комісії адвокатури», - вказав адвокат.

Він відзначив, що НАБУ використовує будь-які методи для фабрикації справ проти Миколи Мартиненка. «НАБУ за майже 2 роки так і не передало до суду жодної такої справи. Але весь час піариться. Останнім прикладом стало недавнє повідомлення НАБУ щодо підозр у справі «Енергоатому» якимось іноземцям – це було подано як новина, але насправді відбулось на кілька тижнів раніше. Втім, у цій справі все одно немає складу злочину, навпаки - є прибуток 21 млн. грн., це засвідчила незалежна експертиза. Тому НАБУ й тягне з передачею справи до суду».

Нагадаємо, колишній депутат Микола Мартиненко звинуватив директора НАБУ Артема Ситника у незаконному впливі на суддів для отримання вигідних собі рішень. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: