Адвокат Полозов про тиск ФСБ в Криму: Я побоююсь за своє життя

Адвокат Полозов про тиск ФСБ в Криму: Я побоююсь за своє життя

Полозова хочуть допитати працівники Федеральної служби безпеки Росії як свідка у справі заступника голови Меджлісу

Адвокат заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова Ніколай Полозов вважає незаконним намагання слідчих ФСБ в анексованому Криму викликати його на допит у справі його підзахисного. Він розцінює це як спосіб тиску, який може становити загрозу, в тому числі, його здоров’ю та життю.

Про це Полозов розказав в коментарі Громадському.

«Я буду звертатись до Федеральної палати адвокатів РФ, оскільки адвокатська таємниця є одним із непохитних принципів захисту прав людини. На моєму прикладі хочуть показати, що захищати права людини на цій території (в анексованому Криму – ред.) може бути небезпечно», – сказав він.

За його словами, цей інцидент не можна розцінювати як ініціативу окремого слідчого чи судді, оскільки відповідні настанови «надходять з Москви, з Кремля».

«Вони намагаються позбавитись мене, поки що, правовими способами. Хоча не секрет, що в Криму відбуваються і викрадення і вбивства людей. І з огляду на це, я побоююсь за своє здоров’я та життя», – додав адвокат.

Раніше він повідомив, що його хочуть допитати працівники Федеральної служби безпеки Росії як свідка у справі заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова аби позбавити процесуального статусу захисника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: