Адвокат Януковича не зрозумів обвинувального акту

Адвокат Януковича не зрозумів обвинувального акту

Адвокат Януковича Віталій Сердюк

Фото: УНІАН 

За словами судді, після перерви сторони висловлюватимуться щодо порядку дослідження доказів

Захист екс-президента Віктора Януковича після перерви у судовому засіданні Оболонського райсуду Києва проситиме прокурорів розтлумачити обвинувальний акт.

Про це заявив журналістам адвокат екс-президента Віталій Сердюк.

«Після оголошення перерви ми будемо просити роз'яснити цей обвинувальний акт. Прокурор зобов'язаний це зробити на вимогу захисту. Зобов'язаний роз'яснити порожній обвинувальний акт як захисту, так і безпосередньо Віктору Януковичу», - сказав Сердюк.

Прокурор Руслан Кравченко більше години зачитував сьогодні обвинувальний акт. Наразі у судовому засіданні оголошено перерву.

«На годину суд оголошує перерву», — сказав головуючий суддя Дев’ятко.

За його словами, після перерви сторони висловлюватимуться щодо порядку дослідження доказів.

За словами військового прокурора Руслана Кравченка, відсутні дані про обставини, які пом’якшують чи обтяжують покарання.

Крім того, у цьому кримінальному провадженні відсутні потерпілі.

Раніше Оболонський районний суд Києва відмовив стороні захисту  у задоволенні клопотання про допит у судовому засіданні раду свідків, в тому числі, колишніх працівників Управління державної охорони, які мають підтвердити наявність важливих причин для неявки на суд екс-президента Віктора Януковича.

Як повідомляв «Главком», 29 червня Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд справи про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Сьогодні Янукович не прибуде до суду в РФ для участі у засіданні Оболонського райсуду Києва у справі за обвинуваченням його у держзраді у режимі відеоконференції. Про це заявив його адвокат Віталій Сердюк.

Нагадаємо, Янукович звинувачується у державній зраді, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва розпочав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь у засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Екс-президент Янукович, який утік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: