Суд над Януковичем: прокурори оголошують обвинувальний акт стосовно екс-президента

Суд над Януковичем: прокурори оголошують обвинувальний акт стосовно екс-президента
Прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравчено

Адвокат Януковича Віталій Сердюк попросив, щоб обвинувальний акт зачитувався в повному обсязі

Прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко почав зачитувати текст обвинувального акта щодо екс-президента України Віктора Януковича у справі про звинувачення його в державній зраді та низці інших злочинів проти державності України.

Після ухвалення Облонським районним судом м. Києва рішення про розгляд справи за спеціальною (заочною) процедурою, суддя надав слово стороні обвинувачення для оголошення обвинувального акта.

У свою чергу, адвокат Януковича Віталій Сердюк попросив, щоб обвинувальний акт зачитувався в повному обсязі. У відповідь на це головуючий суддя Владислав Дев'ятко вказав, що саме така процедура і передбачена законодавством, якщо у сторін процесу немає іншої позиції з цього питання.

Наразі прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравчено оголошує текст обвинувального акта.

Раніше Оболонський районний суд Києва відмовив стороні захистуу задоволенні клопотання про допит у судовому засіданні раду свідків, в тому числі, колишніх працівників Управління державної охорони, які мають підтвердити наявність важливих причин для неявки на суд екс-президента Віктора Януковича.

Як повідомляв «Главком», 29 червня Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд справи про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Сьогодні Янукович не прибуде до суду в РФ для участі у засіданні Оболонського райсуду Києва у справі за обвинуваченням його у держзраді у режимі відеоконференції. Про це заявив його адвокат Віталій Сердюк.

Нагадаємо, Янукович звинувачується у державній зраді, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва розпочав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь у засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Екс-президент Янукович, який утік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: