Афанасьєв закликав не забувати українських політв'язнів і писати їм листи

Афанасьєв закликав не забувати українських політв'язнів і писати їм листи

Геннадій Афанасьєв нагадав, що український режисер, політв'язень Олег Сенцов у липні відзначить свій 40-й день народження, і це привід написати йому листа.

Звільнений із російської в'язниці кримчанин Геннадій Афанасьєв закликає українців писати листи українським політв'язням, утримуваних Кремлем. Про це він заявив у вечірньому ефірі Радіо Крим.Реалії.

«Для обивателя допомогти політв'язню – це просто: написати листа. Я закликаю всіх людей, які нас слухають: хоча б пишіть листи. А вже ті, які мають хоча б якісь повноваження, будуть робити й інші кроки», – зазначив Афанасьєв.

 «Скоро в Олега Сенцова день народження. Два роки для арештанта – це як криза середнього віку... Олег сильний. Давайте його силу зміцнимо, напишемо йому листа і скажемо: «Олеже, процеси йдуть, уся країна за тебе бореться, постійно про тебе ефіри, ніхто не забуває». Такі слова змушують людину жити місяцями, боротися, не прогинатись і не відступати ні на крок», – зазначив Геннадій Афанасьєв.

Раніше писати листи кримським політв'язням Олегу Сенцову й Олександру Кольченку закликала міжнародна правозахисна організація Amnesty International в Україні. Як відзначали правозахисники, написання листів стає особливо актуальним напередодні дня народження Олега Сенцова, якому 13 липня виповниться 40 років.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка в серпні 2015 Північно-Кавказький військовий окружний суд Росії засудив до 20 і 10 років позбавлення волі за звинуваченням у тероризмі. Обидва українці провину заперечують.

Геннадій Афанасьєв і ще один українець Юрій Солошенко повернулись до України з російського ув'язнення 14 червня. Їх обміняли на одеситів-представників ЗМІ – Олену Гліщинську й Віталія Діденка, яких звинувачують у сепаратизмі. Вони були серед організаторів і активних учасників так званої «Народної ради Бессарабії».

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: