Аграрії передали привіт Гройсману. На осінь вони готують страйк

Аграрії передали привіт Гройсману. На осінь вони готують страйк

Уряд не прислуховується до пропозицій селян, тому восени аграрії мають намір провести всеукраїнський страйк

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик в інтерв’ю «Главкому» заявив, що уряд не хоче дослухатися до пропозицій аграріїв, тому аграрії восени мають намір влаштувати великий страйк.

«Ми давали попередньому і сьогоднішньому урядам чітку пропозицію. Вперше в історії аграрії сіли за один стіл і створили Всеукраїнський аграрний форум із 22 ключових асоціацій. Цей форум створив Всеукраїнський страйковий комітет. Ми провели сім великих загальнонаціональних страйків, серед яких п’ять було щодо системи оподаткування і два – проти зняття мораторію на продаж сільгоспземель. Ми відпрацювали консолідований законопроект між усіма асоціаціями, який презентували у Верховній Раді. Законопроект під номером 3851-1 власне повертав систему оподаткування до того рівня, який був до 1 січня 2015 року. Він пройшов слухання і був затверджений аграрним комітетом, податковим комітетом, але досі не був винесений на голосування у Верховній Раді. Уряд поки глухий, тому на осінь аграрії готують всеукраїнський страйк», - повідомив лідер Аграрної партії.

Скоцик також дав оцінку результатам скасування спецрежиму ПДВ для аграріїв, через яке селяни просто змушені йти працювати у «тінь».

«Ми ж попереджували минулого року: навчений історією український селянин, коли держава починає його грабувати, іде в тінь. Ось, наприклад, з’явилася інформація про те, що Одещина намолотила 2 млн. тонн зерна. Насправді Одещина намолотила значно більше – ми думаємо, що більше 3 млн. тонн, просто їх не показують. Тому, якщо в когось була надія, що зберуться гроші із того, що селянин буде реалізовувати зерно і платити державі ПДВ, то вона була хибна. Тож грошей з селян не зібрали, проте експортерам виплатили майже 27 млрд. і весь держбюджет накрився мідним тазиком», - зазначив Скоцик. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: