Аграрії вимагають виключити нардепа Бакуменка з Аграрної партії

Аграрії вимагають виключити нардепа Бакуменка з Аграрної партії

На думку партійців, Бакуменко працює проти інтересів українського народу

Аграрна партія України глибоко обурена законодавчою роботою нардепа, члена партії Олександра Бакуменка. На думку партії, нардеп працює проти інтересів українського народу, зокрема, є одним з авторів законопроекту, який суперечить принципам і підходам Аграрної партії України у аграрній політиці.
«Вкрай суперечливі норми містяться у Проекті Закону 4010а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)». Одним з авторів цього законопроекту є член Аграрної партії України Олександр Бакуменко. Наголошуємо, що його дії з підготовки документу не були узгоджені з партією. Вочевидь, цей документ є особистою точку зору народного депутата, яку Аграрна партія не поділяє. Тому, на вимогу багатьох партійців, яких обурили його дії, на черговому на з’їзді партії у вересні, ми ставитимемо питання про виключення Олександра Бакуменка з партії», - ідеться в заяві політичної сили.
Аграрна партія стурбована спробами окремих народних депутатів під чітким керівництвом уряду узаконити тіньові схеми обороту землі.
«Попереджаємо, що ці дії можуть позбавити людей останньої власності. Саме до цього може призвести згаданий законопроект, створений в інтересах спекулянтів і транснаціонального бізнесу. Оскільки, він суттєво зменшує можливості людини захищати своє право володіння земельною ділянкою», - сказано в заяві.
В Аграрній партії переконані, що ініціатори цього законопроекту намагаються скористатися скрутною економічною ситуацією в країні, щоб перетворити людей на рабів. «У країні вже розгорнута масована рекламна кампанія щодо стимулювання передачі землі в оренду на 50 років. Водночас, активно обговорюються механізми передачі права на оренду у заставу. Подібні схеми можуть позбавляти людей власності навіть без їхнього відома», - зазначають в політсилі.
Аграрна партія України переконана, що народні депутати мали б більше перейматися питаннями стимулювання аграрного сектору і економіки загалом. «Головною проблемою на сьогодні є не право оренди, не емфітевзис та інші форми користування землею, а недолуга фіскальна та податкова політика», - вважають у партії.
Там нагадують, що ані народні депутати, ані уряд не знайшли досі часу для розгляду законопроектів щодо відновлення спеціального режиму відшкодування ПДВ чи зміни оподаткування агровиробника, виходячи з податку на гектар. «У зв’язку з цим аграрний сектор несе мільярдні втрати. Незабаром їх відчує кожен українець, коли почнуть зростати ціни на продукти харчування, відбудеться подальше знецінення гривні, сотні тисяч людей втратять робочі місця», - зазначається в заяві.
«Аграрна партія України попереджає: ми не дозволимо запровадження схем в інтересах купки олігархів та міжнародного капіталу. Ми відстоюємо прозорий ринок обігу сільськогосподарських земель. Ми переконані, що у першу чергу потрібно створити стимулюючі податкові та фіскальні умови для нормальної прогнозованої роботи бізнесу, а не намагатися проштовхувати лобістські законопроекти. Сьогоднішні ж дії більше нагадують подальші спроби використання проблем зубожілого населення для збагачення окремих осіб. При цьому роблять це люди, які мали б служити народу», - заявляє політсила.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: