Аграріїв запевнили, що уряд пам’ятає про обіцяну підтримку

Аграріїв запевнили, що уряд пам’ятає про обіцяну підтримку
Аграрії на акції протесту під Верховною Радою

В українських аграріїв сьогодні – професійне свято

Українським аграріям нагадали, що уряд обіцяв їм державну підтримку, а розвиток сільського господарства є одним із пріоритетів на 2017 рік.

Як запевнив прем’єр-міністр Володимир Гройсман у привітанні з днем працівників сільського господарства, уряд планує розвивати аграрний потенціал України.

«Ми маємо величезний потенціал в аграрному секторі і ми будемо його активно розвивати. Для уряду розвиток сільського господарства є одним із головних пріоритетів на 2017 рік і тому у проекті бюджету ми передбачили, зокрема, підтримку для малих та середніх фермерських господарств і стимулювання технічної модернізації в аграрному секторі», - заявив Гройсман.

Нагадаємо, нещодавно міністр фінансів Олександр Данилюк категорично заявив, що спецрежим оподаткування для аграріїв завершується в цьому році і не буде подовжений на наступний. Відповідно, і в проекті держбюджету на наступний рік заплановані «зайві» надходження, які планується стягнути з галузі – ледь не єдиної, яка демонструє сьогодні позитивну динаміку.

Після цього аграрії вийшли під стіни Верховної Ради на попереджувальний Всеукраїнський страйк «Повернемо гроші селу – нагодуємо країну!». Паралельно схожі акції проходили і в інших областях країни – в облцентрах на в'їздах до міст зібралися колони сільськогосподарської техніки. Страйкарі тримали плакати з гаслами «Ростуть податки – ростуть ціни», «Задушать аграріїв – задихнеться вся країна!», «Продаж землі – шлях до голодомору», «Село – хребет України. Не перебий його». В акції брали участь фермери, підприємці, керівники місцевих органів влади та народні депутати.

Читайте також: «Сіно горить краще, ніж шини». Як аграрії оголошували «останнє попередження»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: