Американське видання з'ясувало, чому мешканці окупованого Криму знову кличуть Путіна

Американське видання з'ясувало, чому мешканці окупованого Криму знову кличуть Путіна
фото: NYT

Кримчани скаржаться на корупцію, чиновників-парашутистів та «масову конфіскацію землі»

Через три роки, після того як РФ захопила Крим, півострів вступив у період невдоволення. Про це у своїй статті пише The New York Times.

За словами жителів окупованого півострова, у їхньому житті мало, що змінилось. У першу чергу, мова йде про корупцію у вищих ешелонах влади, яка із приходом прокремлівських чиновників навіть збільшилась, - йдеться у статті.

Так, 25 вересня ООН оприлюднила доповідь, в якій силові структури РФ звинувачуються в серйозних порушеннях прав людини із початку окупації.  Багато із цих порушень відбулися відразу після анексії щодо тих, хто виступав проти захоплення півострова. Росія відкинула цю доповідь, назвавши її абсурдною вигадкою, яку поширюють противники.

Крім того, кримчани невдоволені політикою прокремлівських чиновників, яку ті проводять на місцях, в тому числі земельну.

«Керівництво міста Севастополь стверджує, що має повернути місту щонайменше 10 тисяч ділянок для того, щоб сприяти розробці раціонального плану із розвитку. Власники земельних ділянок скаржаться, що цим «масовим захопленням землі» скористаються нечесні на руку забудовники і вищі чиновники, які б хотіли отримати у власність зібрані докупи ділянки, що займатимуть масштабні площі біля моря», - говориться у статті.

Ще одна причина невдоволення кримчан політикою окупантів – це призначення на посади чиновників немісцевих службовців. Наприклад, йдеться у статті, що найбільше ненависті у кримчан викликає в.о. губернатора окупованого Севастополя Дмитро Овсянніков. «Призначений минулого року Путіним виконувачем обов’язків губернатора він відвернув від себе багатьох севастопольців, призначаючи на майже всі адміністративні посади чиновників-парашутистів (немісцевих)», - говориться у статті.

Санкції є іншим джерелом постійних проблем, що призводять до високих цін на продукти харчування і проблеми із банківськими операціями, сільським господарством, транспортом, отриманням віз. Побоюючись міжнародних санкцій, жодна велика мережа російських супермаркетів, банків чи інших бізнес-структур не відкрила своє представництво після анексії.

Детальніше читайте: «Ніхто не думав, що буде настільки погано». The New York Times написала, чому кримчани знов плачуть

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: