Аваков розповів про домовленості з організаторами хресного ходу

Аваков розповів про домовленості з організаторами хресного ходу

Учасники хресного ходу на підході до Києва зупиняться і далі до центру попрямують на автобусах

Правоохоронці досягнули згоди з керівництвом Української православної церкви Московського патріархату, що учасники хресного ходу на підході до Києва зупиняться і далі до центру попрямують на автобусах. Про це у вівторок під час прес-конференції заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
«На сьогоднішній момент обидві групи віруючих перебувають недалеко від Києва. Ми досягнули домовленості з владикою Онуфрієм, очільником Московського патріархату, про те, що зараз ми локалізуємо цю ситуацію, що зараз віруючі зупинять цей хід, сядуть у автобуси і відбудуть у місце ночівлі», - сказав він.

За його словами, під час молебну, який буде проходити у середу на Володимирській гірці буде введено «особливий режим по ситуації».
«Будь-який громадянин може прийти на цей молебень. Ми забезпечимо його безпеку. Доступ до Володимирської гірки буде відбуватися через відповідний контроль безпеки, який включає в себе близько 20 рамок металошукачів. Крім того, буде проводитися особистий огляд сумок і рюкзаків», - розповів Аваков.
«Після того, як в 11 годин завтра стартує цей молебень, буде служба, після цього ті, хто хоче, пройдуть у Лавру», - додав він.
Аваков сподівається, що «акція пройде рутинно».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: