Біля Попасної українські бійці ліквідували двох бойовиків

Біля Попасної українські бійці ліквідували двох бойовиків

Успішні бойові дії організовані завдяки грамотному управлінню командира взводу з позивним Шерман і командира роти з позивним Професор

Успішні бойові дії українських військових мотопіхотного батальйону «Київська Русь» 59-ї бригади призвели до знешкодження двох проросійських бойовиків. Військовослужбовців, котрі відзначилися у бою, представили до нагород.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав журналіст Юрій Бутусов.

«14 серпня 2016 року штурмова група російських окупаційних військ в районі Попасної здійснювала потайний вихід на рубіж атаки в районі одного з наших опорних пунктів. Однак завдяки грамотній організації розвідки і бойової охорони, дозор зі складу 11 мотопіхотного батальйону «Київська Русь» 59-ї бригади зумів вчасно виявити противника. Наші зіткнулися з бойовиками майже в упор - дистанція 20 метрів, обидві сторони відкрили вогонь одночасно, полетіли гранати.

Окупанти не витримали контактного бою і почали відхід. Двох поранених найманців росіяни кинули на поле бою, вони стікали кров'ю. По відступаючому противнику було завдано вогневого удару засобами посилення. З української сторони втрат пораненими і убитими немає», - йдеться у повідомленні.

Бутусов зазначив, що успішні бойові дії організовані завдяки грамотному управлінню командира взводу позивний «Шерман», і командира роти позивний «Професор». Ці бійці подані на нагородження.

«Комвзводу «Шерман» - добровільно призвали в армію в березні 2014 року, з тих пір без перерви продовжує нести службу на найгарячіших ділянках фронту. Останній рік його рота бореться без ротацій. За всі ці два з половиною роки «Шерман» не був удостоєний ніяких державних нагород, хоча командуванням батальйону був до них представлений. Сподіваюся, що така фотофіксація результатів бойових дій зверне увагу керівництва Міноборони на дивну, м'яко кажучи, ситуацію з нагородженням заслужених воїнів в 59-ї мотопіхотної бригади», - додав Бутусов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: