Геращенко: бойовики підтвердили місцеперебування 50 зі 121 заручника

Геращенко: бойовики підтвердили місцеперебування 50 зі 121 заручника
Полонений

Водночас терористи вимагають від України передати їм близько 600 людей

Представники окремих районів Донецької та Луганської областей підтверджують місцезнаходження лише близько 50 заручників зі 121, заявленого в списку українською стороною.

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«На сьогодні в цьому списку 121 заручник, це цивільні і військові. На жаль, представники ОРДО і ОРЛО підтверджують лише близько 50 людей із цього списку, ми знаємо місцезнаходження 70 осіб. Нам необхідно добитися підтвердження місцезнаходження всіх, кого ми знаємо», - сказала вона.

Геращенко також нагадала, що бойовики вимагають передати їм близько 600 людей.

«Серед яких є кілька десятків тих, хто не має ніякого відношення до конфлікту на Донбасі, більше ніж 50 тих злочинців, які скоїли надважкі злочини проти України, і вони не потрапляють під амністію, і є кілька сотень тих, хто не бажає переміщуватися на окуповані території», - розповіла віце-спікер парламенту.

За її словами, також ключовою проблемою є відсутність політичної волі з боку РФ здійснити подібний обмін.

Нагадаємо, Ірина Геращенко заявляла, що Російська Федерація виступає проти створення п'ятої робочої підгрупи з питань кордону в рамках Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, бо не збирається залишати Донбас.

Також «Главком» повідомляв, що 418 людей на Донбасі вважаються зниклими безвісти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: