Бойовики й надалі не виконують в повному обсязі домовленості щодо перемир'я

Бойовики й надалі не виконують в повному обсязі домовленості щодо перемир'я
Патрони
Фото: Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

На жодну збройну провокацію ворога українські захисники сьогодні не піддались

Ситуація у районі проведення АТО залишається напруженою. Російсько-терористичні бандформування й далі не виконують в повному обсязі всі зобов'язання в межах останніх домовленостей щодо дотримання перемир'я. Хоч інтенсивність та кількість ворожих обстрілів з початку цієї доби суттєво знизилися, все ж з опівночі вже обліковано 4 факти застосування бойовиками зброї проти підрозділів ЗС України. Натомість, на жодну збройну провокацію ворога українські захисники сьогодні не піддались і вогонь не відкривали. Про це інформує прес-центр Штабу АТО.

Приморський напрямок. На цій ділянці лінії розмежування противник відкривав вогонь по позиціях сил АТО один раз - одразу після опівночі бив зі станкового протитанкового гранатомету поблизу Павлополя.

Донецький напрямок. Тут проросійські озброєні банди порушували перемир'я двічі. Обидва рази - північно-східніше Авдіївки, в районі населеного пункту Кам'янка. Близько 13.00 години бойовики здійснили обстріл одного з наших опорних пунктів зі стрілецької зброї. А за три години окупанти обстріляли там наші укріплення з 82-мм мінометів.

Луганський напрямок. На цій частині фронту також наразі зафіксовано лише один ворожий обстріл. Зокрема, по опівдні окупанти зі стрілецької зброї вели вогонь по воїнах сил АТО, котрі тримають оборону неподалік селища Жовте.

В результаті ворожих обстрілів жоден військовослужбовець ЗС України сьогодні не постраждав.

Нагадаємо, у зоні проведення АТО на Донбасі з 00:00 24 червня набуло чинності чергове перемир'я, цього разу - «хлібне», адже воно пов'язано з необхідністю збирання врожаю. 

Передбачається, що триватиме воно до 31 серпня.

Відповідної домовленості досягли учасники Тристоронньої контактної групи на засіданні в Мінську 21 червня.

За 24 червня підрозділи російсько-терористичних військ 26 разів використовували зброю проти українських воїнів вздовж усієї лінії зіткнення. За добу 24 червня загинули 2 українських військових, ще 3 поранені.

Як повідомлялося, Військовослужбовцями Збройних сил України, які виконують завдання за призначенням в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, було знешкоджено диверсійно-розвідувальну групу противника.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: