У Чехії вперше судять людину за участь у боях на Донбасі на боці бойовиків

У Чехії вперше судять людину за участь у боях на Донбасі на боці бойовиків
Закрите за рішенням суду «консульство» «ДНР» у Празі

Поліція звинувачує громадянина Чехії в тому, що він чи то брав участь, чи то приєднався до «військових» акцій

У Чехії вперше судять людину за участь у бойових діях на Донбасі на боці бойовиків. Про це йдеться в матеріалі чеського журналіста-розслідувача Ондржея Кундри в тижневику Respekt.

«Звичайно, на Донбасі воює велика кількість як чехів, так і словаків. Яка ця кількість, точно невідомо. Сьогодні говорять про десятки чехів і словаків. Мені відомо, що поліція займається іншими справами - про участь чехів у боях, а не тільки справою цього першого чеха, якому пред'явили звинувачення», - повідомив журналіст. Разом з тим, в коментарі «Радіо Свобода» журналіст зазначив, що підозрюваний служив в чеській армії, а також деякий час жив на Донбасі.

«З того, що мені про нього відомо, це людина, яка вже довго вишукує в житті військові елементи, він служив і в чеській армії. А до цього він деякий час жив на Донбасі. Поліція звинувачує його в тому, що він чи то брав участь, чи то приєднався до «військових» акцій, хоча, можливо, прямої участі в них не брав. Але і за це його можна притягнути до суду», - розповів він.

У свою чергу, представник Міністерства оборони Чеської Республіки Петро Медек зазначив, що перебування в лавах угруповань так званих ДНР/ЛНР є порушенням чеського законодавства.

Як повідомлялося, у Сирії загинули двоє бойовиків «ДНР»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: