Чотири арабські країни можуть ввести нові санкції проти Катару

Чотири арабські країни можуть ввести нові санкції проти Катару
Зустріч пройде у столиці Бахрейну Манамі

Запровадження нових санкцій обговорять глави МЗС Єгипту, ОАЕ, Бахрейну та Саудівської Аравії

Саудівська Аравія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) і Єгипет проведуть зустріч, на якій, імовірно, обговорять введення нових економічних і політичних санкцій проти Катару.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на газету «Аль-Хаят».

Зустріч пройде на рівні глав МЗС у столиці Бахрейну Манамі. Очікується, що міністри «введуть санкції, які будуть поступово впливати на економіку Катару», цитує агентство джерела арабської газети.

Напередодні новинне агентство Бахрейну BNA передавало, що король Хамад ібн Іса Аль Халіфа зустрівся з міністрами закордонних справ Саудівської Аравії, ОАЕ та Єгипту і заявив про необхідність співпраці заради боротьби з тероризмом.

Як повідомлялося, на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Ємен, Бахрейн, Лівія, Мальдівська Республіка та Республіка Маврикій розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Крім того, уряд Йорданії прийняв рішення зменшити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Основна претензія цих країн - підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Деякі країни розірвали також економічні відносини з Катаром. В Досі назвали ці звинувачення безпідставними.

Згодом арабські країни, які розірвали з Катаром дипвідносини, передали Досі список з 13 вимог, які потрібно виконати для припинення ембарго і нормалізації відносин.

Раніше The Washington Post повідомила, що хакерську атаку на державне інформаційне агентство Катару (Qatar News Agency), яка відбулася 24 травня і спровокувала дипломатичний скандал в регіоні, організували Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: