Депутати «Опоблоку» лякають, але ніколи не складуть мандатів - політолог

Депутати «Опоблоку» лякають, але ніколи не складуть мандатів - політолог
pohlyad.com

«Складені мандати» нардепів «Опоблоку» не вплинуть на роботу Ради, вважає політолог

Ідея народних депутатів «Опозиційного блоку» про те, що вони здають мандати і таким чином вплинуть на роботу Верховної Ради, абсолютно нереалістична і не матиме ніяких наслідків. Таку думку в коментарі «Главкому» висловив політолог Володимир Фесенко.

«Я вам спрогнозую - нічого подібного вони робити не будуть, це лише погрози. По-перше, можливість обнулити списки юридично існувала в 2006-2007 роках, на сьогодні це неможливо. Якщо, наприклад, в об всі кандидати в депутати погодяться відмовитись від мандату – тоді це вдасться зробити. А якщо ні? Тоді формально хтось може стати депутатом замість Бойка або когось іншого. І потім, я не впевнений, що всі схочуть відмовитися», - зазначив він.

Політолог також підкреслив: щоб ВР буда недієздатною, треба, щоб в її складі було менше 300 народних депутатів. «Зараз 420. А що, опозиційний блок має 120 мандатів? Ні. Ці погрози не мають ніяких правових наслідків. Політично – це спроба погратися», - підкреслив Фесенко.

Як відомо, раніше лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко на засіданні погоджувальної ради парламенту заявив, що фракція готова скласти мандати для розпуску нинішнього складу Верховної Ради України. За його словами, нинішній парламент «або повинен працювати, або…парламент не відбувся».

«Позиція нашої фракції – ми готові здати 43 мандати, і нам потрібно ще 80 з копійками для того, щоб цей парламент перестав існувати, люди обрали новий склад парламенту», – сказав Бойко.

У свою чергу народний депутат Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко вважає: щоб бути у безпеці, депутатам «Опозиційного блоку» необхідно залишатись у Верховній Раді. Він нагадав, що відносно Юрія Бойка ще рік тому прокуратурою було відкрите кримінальне провадження щодо скрапленого газу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: