Держадвокат Януковича хоче відмовитись захищати екс-президента

Держадвокат Януковича хоче відмовитись захищати екс-президента
Адвокат Мешечек Віталій

Фото: Україна Молода

У прокуратурі кажуть, що заява держадвоката – це спроба зриву процесу

Держадвокат Януковича Віталій Мешечек відмовляється від обов'язків захисника екс-президента. Про це він заявив на  початку засідання  Оболонського районного суду Києва, який продовжив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича у державній зраді, 

«Вважаю, що для більш якісного та належного захисту інтересів Януковича я не можу в подальшому брати участь у розгляді... Прошу прийняти мою відмову від виконання обов'язків», - сказав Мешечек.

Сторона обвинувачення заперечила проти задоволення цього клопотання.

Наразі колегія суддів пішла до нарадчої кімнати для ухвалення рішення щодо цього клопотання.

Як повідомлялося, сьогодні суд продовжить розгляд справи про держзраду Януковича.

Нагадаємо, на попередньому засіданні 14 серпня суд провів допит свідкасторони обвинувачення екс-представника України в Радбезі ООН Юрія Сергеєва, який був присутній на засіданні Ради безпеки ООН у березні 2014 року, де Віталій Чуркін представив лист Януковича до Путіна із закликом ввести війська в Україну.

Раніше «Главком» оприлюднив копії протоколів перших свідчень, які колишній постпред України при ООН надав слідчим ГПУ в Нью-Йорку в січні цього року в рамках розслідування справи проти Януковича. Копії документів «Главкому» надало джерело в правоохоронних органах, близьке до процесу.

28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України В.Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст.110, ч.5 ст.27 ч.2 ст.437 ККУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: