Держдума прийняла поправку про спрощене отримання українцями російського громадянства

Держдума прийняла поправку про спрощене отримання українцями російського громадянства

У РФ зробили ще більш спрощену процедуру отримання громадянства для українців

Держдума РФ прийняла поправку про спрощене отримання українцями громадянства РФ на підставі нотаріально завіреної відмови від громадянства України, пише «Интерфакс».

Поправка, прийнята до другого читання законопроекту, не передбачає публічної відмови від українського громадянства, відмова оформляється тільки документально.

Визначається, що для громадян України вводиться правило - відмова від українського громадянства підтверджується заявою людини, яку вона направляє у відповідні органи влади цієї країни. Документом, який підтверджує відмову від українського громадянства, є нотаріально завірена копія заяви громадянина про відмову від наявного у нього громадянства України, йдеться в поправці.

Таким чином, нівелюється проблема тривалості процесу відмови від українського громадянства, яке має затверджувати особисто президент.

Відзначимо, що українці, які нададуть до міністерства внутрішніх справ Росії заяву про відмову від громадянства України, отримають російський паспорт в прискореному порядку.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: