ДФС знайшла «конверт», через який виведено три мільярди

ДФС знайшла «конверт», через який виведено три мільярди
Півдесятка фіктивних структур відмили три мільярди

За останні два роки півдесятка фіктивних структур відмили три мільярди, які мали сплатити у бюджет підприємства реального сектору економіку, у тому числі, державні компанії

Про це стало відомо з ухвали Шевченківського суду Києва від 16 травня 2017 року, що розміщене у Єдиному реєстрі судових рішень.

Як йдеться у судових матеріалах, розслідування кримінального провадження розпочате 24 березня 2017 року за фактом фіктивного підприємництва (ч. 2 ст. 205 КК України)

Цим рішенням були арештовані грошові кошти на банківських рахунках однієї з фіктивних компаній, що була залучена у злочинну схему.

Як з`ясували фіскали, невстановлені особи у 2015-2017 роках вчинили фіктивне підприємництво шляхом придбання 100% частки статутного капіталу компаній «Схід-маркет плюс», «Експерт-трейд маркет», «Комфорт маркет груп», «Шлях Вільний», та «ТД «Пальміра». Їх купили від імені підприємств нерезидентів з метою прикриття незаконної діяльності - надання послуг з мінімізації податкових зобов'язань підприємств реального сектору економіки, встановили податківці.

Під час досудового розслідування проведено тимчасові доступи по рахункам українських компаній-«прокладок» та встановлено, що за допомогою їх рахунків було виведено грошові кошти підприємств реального сектору економіки та державних підприємств у сумі приблизно в три  мільярди гривень.

Після проведення тимчасових доступів по рахункам «Схід-маркет плюс», ТОВ «Експерт-трейд маркет», «Комфорт маркет груп» перерахування грошових коштів через них зупинилося.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: