Дипломат: Меркель і Штайнмаєр вклали власний внутрішньополітичний капітал у порятунок України

Дипломат: Меркель і Штайнмаєр вклали власний внутрішньополітичний капітал у порятунок України

Питання України залишатиметься в зоні уваги керівників Німеччини попри всі провокативні заяви Путіна про нібито недоцільність нових зустрічей у «нормандському форматі», зазначив посол

Посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю «Главкому» заявив, що федеральний канцлер Меркель, і глава МЗС Штайнмаєр інвестували у проект розв’язання української кризи свій власний внутрішньополітичний капітал

«Попри кризу біженців, яка досі лишається питанням №1 для Німеччини, попри дедалі відчутніші безпекові ризики у контексті боротьби з тероризмом, особливо через конфлікт у Сирії, українська тема, і це німецькі політики визнають відкрито, включаючи міністра закордонних справ Франка-Вальтера Штайнмаєра, належить до провідних тем у Німеччині. Нею опікується німецька дипломатія, але вона певною мірою є питанням і внутрішньої політики Німеччини. Особисто і федеральний канцлер Меркель, і глава МЗС Штайнмаєр інвестували у проект розв’язання української кризи свій власний внутрішньополітичний капітал. Цей гордіїв вузол, ясна річ, розрубати далеко не просто, але взяти й відмахнутися від українського питання лідери німецької держави не зможуть собі дозволити», - розповів Мельник.

За його словами, питання України залишатиметься в зоні уваги керівників Німеччини попри всі провокативні заяви Путіна про нібито недоцільність нових зустрічей у «нормандському форматі».

«На такі заяви, можливо, й не було однозначної публічної реакції з Берліна, але, повірте, «поховання» нормандського процесу не було й не буде на порядку денному. Все це черговий блеф Путіна, який намагається підвищити ставки у геополітичному покері. Наші партнери, зокрема канцлер Меркель, готові, на моє переконання, працювати у цьому форматі буквально день і ніч, стільки, скільки буде потрібно, аби домогтися зрештою результату. Інша справа, наскільки ця робота буде успішною за умови неприхованого торпедування Мінська (мирних перемовин у столиці Білорусі. – «Главком») з боку Кремля. Зараз ми бачимо, що процес переговорів є, на жаль, надзвичайно повільним: як влучно сказав Штайнмаєр, рухаємося у темпі равлика. Це дуже непокоїть Україну. Ми прагнемо набагато швидшого прогресу, так само які наші німецькі партнери», - зазначив посол України в Німеччині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: