До «кримського диверсанта» Панова не пускають українських дипломатів

До «кримського диверсанта» Панова не пускають українських дипломатів
Євген Панов

Панова змусили написати заяву про відмову від представлення його інтересів консульськими посадовими особами України - адвокат

Українських консулів не пускають до українця Євгена Панова, затриманого в серпні в анексованому Криму і переміщеного в Росію. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Відомство висловило протест проти недопуску українських дипломатів до Панова. «За інформацією адвоката, Панова змусили написати заяву про відмову від представлення його інтересів консульськими посадовими особами України, тим самим позбавивши нашого громадянина права на консульський захист», - повідомляють в МЗС.

У відомстві вимагають від Москви забезпечити дотримання прав українця і допустити до нього консулів.

Як повідомлялось, Панов і Захтей були перевезені з Сімферопольського СІЗО до Москви в ніч на 7 жовтня. За словами Свєтової, на руках Панова і Захтея видно «криваві рани від наручників» і синці, які «залишилися ще з затримання в серпні 2016 року». Причини переведення Панова і Захтея до Москви невідомі. За їхніми власними словами, слідчих дій у Москві з ними не проводили.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів» - Панова і Захтея, які нібито готували теракти на півострові. Влада України заперечує ці звинувачення і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: