Екс-беркутівців не привезли до суду, бо всі поліцейські задіяні на мітингах

Екс-беркутівців не привезли до суду, бо всі поліцейські задіяні на мітингах
Мітинги у Києві

Наступне засідання у справі колишніх бійців «Беркута» заплановане на 22 листопада

Засідання суду у справі екс-беркутівців у вівторок, 15 листопада, не відбулося через акції протесту в центрі Києва.

Як повідомив головуючий у справі суддя Сергій Дячук, до суду надійшов лист від Національної поліції, у якому сказано, що всі поліцейські сьогодні задіяні в охороні громадського порядку в столиці у зв’язку з акціями протесту в центрі міста. Тому поліція не може гарантувати безпеку обвинувачених, відтак не здійснює їх доправлення зі слідчого ізолятора до зали суду.

Суддя також додав, що наступне засідання почнеться об 11:30 22 листопада. Очікується, що на цьому засіданні буде розглянуто клопотання сторони обвинувачення щодо чергового продовження терміну утримання під вартою 5 обвинувачуваних екс-беркутівців, оскільки чинний запобіжний захід для них закінчується 25 листопада.

Як повідомлялося, Генпрокуратура у 2014 році передала до суду кримінальне провадження проти екс-беркутівців Сергія Зінченка та Павла Аброськіна за підозрою у вбивстві 39 активістів Майдану.

10 лютого 2016 року в ГПУ заявили про завершення розслідування й відправили до суду кримінальне провадження проти ще трьох екс-беркутівців: Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янишевського.

За даними прокуратури, цим особам інкримінується скоєння теракту, перевищення службових обов’язків, умисне вбивство, замах на вбивство, перешкоджання проведенню мирних мітингів і зборів, викрадення і приховування зброї після скоєння злочину.

Кримінальні провадження проти всіх підозрюваних колишніх бійців «Беркута» об’єднано в одне, його розглядає Святошинський райсуд столиці. 27 вересня 2016 року Святошинський райсуд ще на 60 діб продовжив термін утримання під вартою п’ятьох екс-беркутівців.

Нагадаємо, в столиці відбуваються масові заходи. Публічну безпеку забезпечує близько 5 тисяч правоохоронців та військових Національної гвардії України, додали в поліції.

Зранку перекрито вулицю Хрещатик та частково Інститутську, тож рух транспорту обмежено.

В поліції стверджують, що в центрі Києва все спокійно.

Представник президента у Верховній Раді, народний депутат від БПП Артур Герасимов повідомив учасникам протестного мітингу вкладників банку «Михайлівський» про наміри коаліції сьогодні вирішити проблему повернення втрачених депозитів за допомогою відповідного президентського проекту закону, який після 16-ї години має бути прийнято у першому та другому читаннях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: