Екс-регіонал про документи Партії регіонів: це колосальний подарунок владі

Виплати Партією регіонів готівкових коштів набагато перевищують суму в 2 млрд доларів

Колишній народний депутат, екс-регіонал Тарас Чорновол стверджує, що передані НАБУ документи «чорної бухгалтерії» Партії регіонів це тільки епізодична частина усіх матеріалів.
«Якщо там іде мова про два мільярди доларів, то я можу сказати, що це тільки епізодична частина усіх матеріалів», - сказав.
Чорновіл упевнений, що по них ми розслідування побачимо.
«Це є колосальний подарунок сьогодні владі для того, щоб показати, що вона дійсно може розслідувати і робить певні справи, тому що нам розказують, що немає політичної волі. Політична воля є, немає матеріалів, які можна подати в суд: це мають бути підписи, це мають бути документи», - вважає політик.
Він додав, що «є інша проблема». «Трохи знаючи зсередини ситуацію, яка була в Партії регіонів, я розумію, що «амбарних книг» таких було багато, і не одна людина їх вела, і не одна структура. Були книги Клюєва, були книги команди тої, що була в Секретаріаті ще прем’єр-міністра Януковича, потім у Януковича-президента, її пов’язують з Львочкіним. Були книги окремі спеціально зав’язані з виборчою кампаніє, вони велися в регіональному підтексті і вони не йшли в центральні перерахунки», - розповів Чорновіл.
За його словами, незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів набагато перевищують суму в 2 млрд доларів, про яку заявив екс-перший заступник голови СБУ Віктор Трепак. «Я думаю, можна говорити про двох-трьох-чотирьохкратну перевагу», - сказав Чорновіл.
Він додав, що поки що невідомо, про які підкупи йдеться: чи підкупи політиків, зокрема депутатів з опозиційних тоді фракцій, чи мова йде про якісь чиновницькі стимулювання.


Нагадаємо, колишній заступник голови СБУ передав НАБУ «чорну бухгалтерію» Партії регіонів. Фігурантами кримінальних проваджень можуть стати десятки нинішніх посадовців найвищого рівня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: