Експерт пояснив, за рахунок чого можна підвищити «мінімалку»

Експерт пояснив, за рахунок чого можна підвищити «мінімалку»

Оскільки підняли ціну на газ, то не треба давати компенсацію «Нафтогазу», зазначив Фесенко

Мінімальні зарплати можливо підвищити за рахунок приведення ціни на газ до ринкового рівня. Про це в ефірі «5 каналу» заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Я думаю, що є певний резерв пов’язаний з тим, що частина грошей, які зараз звільнилися, оскільки підняли ціну на газ, то не треба давати компенсацію «Нафтогазу». Більша частина цих коштів йде на субсидії. Але, якщо підіймається заробітна плата, частина цих коштів теж звільняється. Фактично, замість субсидії люди будуть платити із заробітної плати», – заявив Фесенко.

Нагадаємо, у середу, 26 жовтня, Гройсман запропонував підвищити мінімальну зарплату з 1600 гривень, які вона складе на кінець цього року, до 3200 гривень на початку нового.

До того ж прем’єр зробив цю заяву у розпал бюджетного процесу, коли кошторис на наступний рік вже був прийнятий в першому читанні, хоча ще не підписаний спікером через невизначеність з підвищенням депутатських зарплат. Від рівня мінімальної зарплати залежить дуже багато показників, причому як видатків, так і доходів, тож «перелопачувати» проект бюджету з урахуванням нового рівня «мінімалки» доведеться серйозно.

Більше читайте в матеріалі «Главкома» «Золото Гройсмана. Де прем’єр «викопав» гроші на підвищення «мінімалки»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: