Експертиза підтвердила причетність «беркутівців» до вбивств на Майдані

Експертиза підтвердила причетність «беркутівців» до вбивств на Майдані

Експертизі вдалося встановити конкретні автомати, закріплені за спецпідрозділом київського Беркута, з яких було вбито й поранено протестувальників

Святошинський районний суд закінчив вивчення балістичних експертиз у справі п'ятьох екс-беркутівців про розстріл 48 учасників Майдану. За словами представника Генеральної прокуратури, експертиза куль і їхніх фрагментів, вилучених із тіл загиблих і поранених учасників протестів на Майдані, підтверджує причетність обвинувачених «беркутівців» до злочину. Про це повідомляє ЛІГА.net.
«Останній експертизі вдалося встановити конкретні автомати, закріплені за спецпідрозділом (спецроти київського «Беркута» - Ред.), з яких було вбито й поранено протестувальників. Експертизою встановлено факт убивств із конкретних автоматів, закріплених за конкретними співробітниками», - заявив журналістам у перерві судового засідання прокурор ГПУ Олексій Донський.
Після перерви суд продовжить вивчення доказів сторони обвинувачення у справі екс-беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури й Олега Янішевського.
26 січня до суду було передано справи п'яти екс-бійців «Беркута» - Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, підозрюваних у розстрілі активістів Майдану, а також заступника командира полку «Беркут» Олега Янішевського і двох його підлеглих. Суд над ними триває.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: