Фейгін: Провокація ФСБ у Криму заморозить переговори про обмін

Фейгін: Провокація ФСБ у Криму заморозить переговори про обмін
Марк Фейгін

Політичні наслідки цих подій завжди мають місце, наприклад, заморожування всіх переговорів щодо гуманітарних обмінів, сказав адвокат

Наслідком затримання «диверсантів» в окупованому Криму може бути заморожування переговорів щодо обміну. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив адвокат Марк Фейгін.

«Якось дивно збіглося з виборами в США, позицією одного з кандидатів, який говорив про можливості переговорів щодо Криму, визнання його анексії. Таке відчуття, що є якесь політичне накачування. Я переконаний, що це черговий фейк. Політичні наслідки цих подій завжди мають місце. Наприклад, заморожування всіх переговорів щодо гуманітарних обмінів. Зараз говорити про обмін Сенцова, Кольченка, Карпюка, Клиха стає проблематично», - заявив Фейгін.

На його думку, затриманим інкримінують статтю «тероризм», яка передбачає санкцію у вигляді позбавлення волі до 20 років.

«Там ст. 205 (тероризм), і потім букет, напевно, ще додадуть... За сумою статей може бути і довічне. За ст. 205 - до 20 років», - заявив адвокат.

Фейгін також нагадав, що затримані в серпні «кримські диверсанти» зараз перебувають в Лефортовському СІЗО, де і обвинувачений в шпигунстві український журналіст Роман Сущенко. «Захтей і Панов перебувають в «Лефортово», де і Сущенко. У них є адвокати, які увійшли в їхню справу. Наскільки я розумію, у справу Панова увійшов Дзинзе, у справу Захтея увійшли Новіков і Павлов. Все залежить від адвокатів, вони дають інформацію», - зазначив Фейгін.

Нагадаємо, у ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України», які начебто планували «організацію диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим».

У Міністерстві оборони України вже спростували цю інформацію ФСБ Росії, заявивши, що ФСБ перетворилася на фабрику брехні.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також спростувало інформацію ФСБ РФ про те, що в Севастополі нібито було затримано співробітників ГУР.

ЗМІ назвали імена затриманих «диверсантів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: