Financial Times: Російські дипломати можуть бути пов'язані з неонацистами в Угорщині

Financial Times: Російські дипломати можуть бути пов'язані з неонацистами в Угорщині
Неонацистський рух «Національний фронт»

Влада Угорщини очікує повного звіту про роль РФ у фінансуванні неонацистського угруповання перед поданням офіційної скарги

Російські дипломати і люди у військовій формі РФ брали участь у відкритому тренуванні представників неонацистського руху «Національний фронт» (MNA) в Угорщині. Про це повідомляє Financial Times із посиланням на дані спецслужб країни.

За даними видання, поліція підозрює, що один з лідерів «Національного фронту» Іштван Дьоркош, якого зараз заарештовано і підозрюють у скоєнні кількох злочинів, отримував підтримку з Москви.

Обізнані джерела в британських спецслужбах зазначили, що про підтримку подібних груп з боку Російської Федерації було відомо протягом кількох років. Однак це питання не порушувалося через сильні політичні зв'язки Будапешта з Москвою і через можливу відмову Росії від спільних з Угорщиною економічних проектів.

Наголошується, що про підтримку Росією вкрай правих груп в Європі давно ходять чутки. Але саме нещодавні події в Угорщині надали нові докази тривалих спроб Москви культивувати ультраправих екстремістів.

У свою чергу міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що дочекається повного звіту про роль РФ у фінансуванні неонацистського угруповання перед тим, як подавати офіційну скаргу.

Як відомо, минулого тижня стало відомо, що Угорщина скасовує плату за візи для українців.

Нагадаємо, Міністерство оборони Вірменії дозволило російським військам брати участь у захисті території Вірменії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: