Угорці були і залишаються нашими активними лобістами щодо безвізового режиму, - дипломат

Угорці були і залишаються нашими активними лобістами щодо безвізового режиму, - дипломат

Дипломат нагадала, що глава уряду Угорщини Віктор Орбан постійно виступає за надання Україні безвізового режиму

Посол України в Угорщині Любов Непоп в інтерв’ю «Главкому» заявила, що угорці були і залишаються нашими активними лобістами в контексті ведення діалогу щодо надання безвізового режиму Україні.

«Якщо ви пам’ятаєте, після саміту Східного партнерства, що відбувся у Ризі в травні 2015-го року, прем’єр Віктор Орбан сказав, що скасування віз для громадян України та Грузії було найважливішим питанням цього саміту, яке, на жаль, не вдалося вирішити. Тоді ж він виступив за негайне скасування віз для українців. 23-го липня, коли прем’єр Угорщини перебував у Румунії і виступав перед слухачами Балваньошського літнього вільного університету, то нагадав, що на кожному саміті ЄС закликає надати Україні безвізовий режим», - нагадала дипломат.

Любов Непоп додала, що стосовно зв’язку надання безвізового режиму зі Східним партнерством, то тут скоріше за все слід бачити зв'язок між політикою Євросоюзу щодо країн-сусідів і зокрема щодо України в контексті загальної підтримки нашої країни і в контексті підтримки процесу реформ.

«Адже коли ми говоримо про візову лібералізацію, виконання Плану дій передбачало цілу низку реформ. Враховуючи, що ми їх зробили, Київ з повним правом очікує на виконання ЄС частини зобов’язань, які вони взяли на себе, а саме щодо надання безвізового режиму. Тут ідеться про те, наскільки ЄС вірить у наш процес реформ і підтримує його. Саме через цю призму я би розглядала політику послаблення чи посилення Східного партнерства», - вважає посол України в Угорщині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: