Ганапольський заявив, що не може знаходитись в сучасній Росії

Ганапольський заявив, що не може знаходитись в сучасній Росії
Матвій Ганапольський вже 27 років працює журналістом радіостанції «Ехо Москви»

Я не вважаю можливим знаходитись зараз в нинішній Російській Федерації, - заявив Ганапольський

Відомий ведучий Матвій Ганапольський каже, що не може знаходитися в нинішній Росії, не дивлячись на те, що його «з Москвою пов’язує все». Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Статистика каже, що якщо людина прожила десять років в іншій країні, вона вже не повертається назад, бо обростаєш друзями, знайомими, в тебе з’являється дівчина. Зараз мої слова можуть бути невірно розтлумачені, бо йде війна. Але коли я в 70-х роках приїхав до Москви, це була, напевно, найграндіозніша подія в моєму житті. Я нібито приїхав за кордон, як в Америку, бо в Радянському Союзі діяв інститут прописки і ти не міг просто так кудись поїхати і чимось там займатись. Я вступив в Державний інститут театрального мистецтва на спеціальність режисера – і так розпочалося моє довге життя там. Я знаю всі стежки в Москві, в мене там є улюблені місця, в мене там дім. Тому можна казати, що мене пов’язує з Москвою все і в той же час нічого», - сказав Ганапольський.

Він пригадав словам Жванецького, що від’їжджають не тільки за ковбасою, але й від сорому. «А я не вважаю можливим знаходитись зараз в нинішній Російській Федерації», - зазначив Ганапольський.

При цьому він продовжує співробітничати з російськими ЗМІ. «Я – журналіст радіостанції «Ехо Москви» вже 27 років, і ніщо не вказує на те, що це має припинитись», - сказав Ганапольський.

А от з «Московським комсомольцем», за його словами, він вже не працює.

Як відомо, Матвій Ганапольський – відома фігура в українському медіапросторі. Народився у Львові, в 70-х роках переїхав до Москви, де працював у театрі та на телебаченні, а з 1991 року розпочав співпрацю з радіостанцією «Ехо Москви», яка з часом стала ледь не найгучнішим опозиційним рупором. Не перериваючи співпраці з «Ехом», Ганапольський повернувся до Києва, де в 2014 році йому запропонували вести ефір на радіо «Вєсті».

Цього літа Ганапольський отримав українське громадянство, що викликало обурення у тих, хто вважає його «агентом Кремля».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: