Генсек Ради Європи закликав Туреччину до обережності у діях після референдуму

Генсек Ради Європи закликав Туреччину до обережності у діях після референдуму
Турбйорн Ягланд

Турбйорн Ягланд каже, що Рада Європи готова допомогти Туреччині під час внесення поправок до законодавства

Влада Туреччини після конституційного референдуму повинна бути обережною у своїх подальших діях і зберігати верховенство права. Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, ідеться в оприлюдненій прес-центром відомства заяві.

Він зазначив, що Туреччина є повноправним членом Ради Європи, саме тому організація готова надати державі необхідну допомогу під час внесення поправок до турецького законодавства, зокрема щодо реформи судової системи.

«Турецькі виборці проголосували за внесення поправок до конституції. З огляду на незначну різницю в голосах турецькому керівництву варто бути обережним у своїх подальших діях», – наголосив Ягланд.

Нагадаємо, що у Туреччині відбувся референдум, на якому за наявними результатами громадяни погодились значно розширити повноваження президента.

Згідно з ініціативою реформування, посаду прем'єр-міністра скасують, а президент стане головою виконавчої гілки влади і водночас головою держави. Крім того, президент зможе зберегти власне членство у партії, призначати і звільняти міністрів та суддів, планувати бюджет і запроваджувати надзвичайний стан.

Пізніше турецька опозиція заявила про маніпуляції при підрахунку голосів та сказала, що оскаржуватиме результати референдуму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: