Голова району назвав ціну генічеського «газового» питання. Або «грітиме» Путін

Голова району назвав ціну генічеського «газового» питання. Або «грітиме» Путін
Глава Генічеського району Олександр Воробйов

На приєднання Генічеського району до «української труби» треба чотири роки й більше мільярда гривень

Голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов сподівається, що район нарешті приєднають до газопровідної системи материкової України.

Про це він сказав у інтерв’ю «Главкому».

«Гройсман був на Херсонщині. На нараді він привселюдно пообіцяв та запевнив нас, що у найближчий термін відбудеться зустріч у Кабміні, на якій буде прийнято рішення щодо проекту (приєднання району до газопроводу материкової України - ред.). І я, каже, щойно його схвалять у Кабміні, одразу підпишу документ. Якщо так і станеться – це буде дуже великим проривом. Це дозволить газифікувати чотири райони та частину Генічеського, яка до цього часу не була газифікованою», - зазначив Воробйов.

За його словами, аби приєднати «генічеську трубу» до системи потрібно чотири роки.

«Зараз ми оновлюємо той проект, який колись уже був у Радянському Союзі. 118 млн гривень потрібно на його оновлення. Нині він лежить у НКРЕ. Ми зі свого боку робимо все можливе, аби цей проект ухвалили і почалася робота. Разом з головою облдержадміністрації і з головою обласної ради найближчими днями їхатимемо на зустріч до Гройсмана. Він каже, що ми приїдемо востаннє, бо на цій нараді буде ухвалено рішення про той проект щодо приєднання району до газотранспортної мережі. За попередніми підрахунками, реалізація проекту обійдеться у 1,1–1,3 мільярда гривень», - розповів посадовець.

Воробйов додав, що зараз Стрілкове, Щасливцеве і безпосередньо Генічеськ забезпечені газом, а згодом газ дійде до Великого Рогачева, Іванівського району, напрямку Енергодара, через які тягнутимуть трубу до центральної газотранспортної системи України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: