Гриневич: Сільський коефіцієнт піднімав середній бал абітурієнтів лише на дві-три одиниці

Гриневич: Сільський коефіцієнт піднімав середній бал абітурієнтів лише на дві-три одиниці
Лілія Гриневич
Фото: Станіслав Груздєв / «Главком»

Сільський коефіцієнт несуттєво піднімав середній бал абітурієнтів, повідомила Гриневич

Сільський коефіцієнт, який був запроваджений цього року для випускників шкіл, що поступали в українські виші із села, зовсім несуттєво піднімав середній бал абітурієнтів. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

«Що було нового цього року? З’явилась система коефіцієнтів. Галузевий коефіцієнт був спрямований на стимулювання дітей йти на технічні спеціальності, де нам не вистачає на ринку праці робітників. Другим був регіональний коефіцієнт, що був спрямований на те, щоб не всі прагнули навчатися в найбільших містах країни, а залишалися і в регіональних університетах. І третій коефіцієнт - сільський. Він становив 1,02. Ним могла скористатися лише та дитина, що виконала два критерії. По-перше, треба було навчатись в сільській школі. По-друге, мати реєстрацію в сільській місцевості», - пояснила вона.

Водночас, визнала міністр, існувала малопоширена проблема невідповідності статусу школи і присвоєному їй сільському коефіцієнту.

«Дійсно, не всі приймальні комісії перевірили, що ці два критерії виконуються дитиною. І нам через це довелося ще додавати шість додаткових годин перед оголошенням результатів, щоб приймальні комісії всюди вивірили сільський коефіцієнт. Але сільський коефіцієнт, насправді, піднімав середній бал всього на дві-три одиниці», - сказала Гриневич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: