Гринів: Путін програв велику війну

Гринів: Путін програв велику війну

Путін в історію увійде, як людина, яка спробувала «собирать земли русские»

Росія війну з Україною вже прогорала. Таку думку висловив лідер фракції БПП у Верховній Раді Ігор Гринів в інтерв’ю «Главкому».

«Усвідомлення цього прийшло, коли стало відомо, що Україна ніколи не буде частиною російської держави, і коли прозвучало: «никогда мы не будем братьями». Це поставило великий хрест на геополітичних планах Путіна. Усі ключові напрямки він уже програв», - заявив він.

Він також згадав, що Росія у 80-х роках була найдемократичнішим центром перетворень у Східній Європі, на території Радянського Союзу. «Протистояння «Єльцин і ГКЧП» – це було змагання двох Росій: демократичної та імперської, радянської. На жаль, через об'єктивні й суб'єктивні причини росіяни всі ті роки сприйняли як роки поразок. Їхня ідея «Великої держави» зіштовхнулась із продовольчими чергами, дефіцитом практично всіх товарів, малозначною впливовістю Росії у світі тощо. Це тривало досить довго. Із приходом же до влади Путіна фактично було сформовано нову національну ідею, яку «купило» російське суспільство: «Ми відновимо імперію». Уперше він це зробив у посланні до парламенту, потім це було підкріплено новою військовою доктриною. Потім начальник Генштабу почав говорити про гібридну війну й завдання для відновленні імперії. Почало звучати слово «Новоросія» як доказ цієї імперії», - додав Гринів.

Політик вважає, що Путін в історію увійде, як людина, яка спробувала «собирать земли русские». «Але він програв велику війну за шанс Росії стати європейською державою», - підкреслив Гринів.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: