Єврокомісія перевірить порушення «Газпромом» правил транзиту

Єврокомісія перевірить порушення «Газпромом» правил транзиту

Європейська комісія готова перевірити факти зниження росіянами тиску газу, який іде українським газопроводом

Європейська комісія готова всебічно проаналізувати факти зниження російськими постачальниками тиску газу, що йде з Росії у напрямку Європи по українській трубі.

Про це сказав віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, передає УНІАН.

«Свого часу Україна зверталася до Єврокомісії з проханням направити моніторингову місію для оцінки ситуації. Місія була в Україні і зібрала інформацію, щоб встановити проблеми», – заявив він.

«Відповідно до домовленостей, наступним кроком буде звернення до російської сторони і оцінка ситуації з її території входження (в газотранспортну систему. – Ред.)», - сказав Шефчович.

Раніше державна компанія «Укртрансгаз» заявила, що російський газовий монополіст компанія «Газпром» кілька тижнів постачає газ для транзиту до ЄС з недотриманням контрактного тиску на кордоні з Україною.

Зокрема, за даними «Укртрансгазу», добовий режим транспортування газу для європейських споживачів становить 187 млн кубів, при цьому тиск на прикордонних ГВС Суджа і Писарівка (обидві розміщені на території РФ), якими транзитний газ надходить в українську газотранспортну систему, нижчий за контрактні показники.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: