Європарламент узгодив бюджет на наступний рік

Європарламент узгодив бюджет на наступний рік
Європарламент

Допомога біженцям наступного року збільшена на 11%

Держави Євросоюзу та Європарламент узгодили основні параметри бюджету співдружності на 2017 рік. Про це пише Douwche Welle.

За інформацією видання, країни-члени ЄС домовилися збільшити витрати на подолання міграційної кризи. Однак загальна сума бюджету скоротилася на 6,5%, порівняно з роком 2016. Зокрема, видаткову частину бюджету закладено на рівні близько 134 млрд євро.

Найбільш пріоритетними напрямками Європарламент визнав фінансування проектів, пов'язаних із захистом кордонів Євросоюзу - воно збільшиться на 25%, порівняно з минулим роком, і складе 3,8 млрд євро.

На статті бюджету, які стосуються політики надання притулку та працевлаштування біженців, буде виділено на 11 відсотків більше, ніж в 2016 році, - 19,3 млрд євро. Ще одним пріоритетом держпідтримки ЄС стане подолання безробіття серед молоді та підтримка наукових досліджень.

У ході переговорів Європарламент наполягав на тому, щоб загальна сума бюджету на 2017 рік склала 138 млрд євро, але представники 28 країн-членів Євросоюзу готові були внести лише 133,8 млрд євро.

Нагадаємо, Єврокомісія запропонує ввести обов'язкову плату в 5 євро за в'їзд в Шенгенську зону.

Також Рада ЄС сьогодні розгляне безвізовий режим для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: