Катар не пускає літаки з паломниками з Саудівської Аравії

Катар не пускає літаки з паломниками з Саудівської Аравії
На початку червня Саудівська Аравія розірвала дипломатичні відносини з Катаром

Саудівські літаки мають на меті доправити паломників із Дохи до Мекки

Катар не дозволяє сідати в аеропорту Дохи літакам державного авіаперевізника Саудівської Аравії, які мають доставити паломників з Дохи в Мекку.

Про це повідомляє DW.

За словами генерального директора авіакомпанії Saudia, документи для отримання дозволів на посадку в аеропорту Дохи були відправлені кілька днів тому.

Як відомо, через два тижні почнеться щорічне масове паломництво мусульман усього світу в Мекку.

Як повідомлялось, авіакомпанія Qatar Airways починаючи з 28 серпня 2017 року буде здійснювати щоденні вильоти до аеропорту «Бориспіль» з аеропорту міста Доха.

Нагадаємо, на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Ємен, Бахрейн, Лівія, Мальдівська Республіка та Республіка Маврикій розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Крім того, уряд Йорданії прийняв рішення зменшити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі.

Основна претензія цих країн - підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Деякі країни розірвали також економічні відносини з Катаром. В Досі назвали ці звинувачення безпідставними.

Згодом арабські країни, які розірвали з Катаром дипвідносини, передали Досі список з 13 вимог, які потрібно виконати для припинення ембарго і нормалізації відносин.

Раніше The Washington Post повідомила, що хакерську атаку на державне інформаційне агентство Катару (Qatar News Agency), яка відбулася 24 травня і спровокувала дипломатичний скандал в регіоні, організували Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: