КиївПрайд: Скоєно сім нападів на учасників маршу після його завершення

КиївПрайд: Скоєно сім нападів на учасників маршу після його завершення
Маріус - гість з Одеси. Вперше на Марші рівності у Києві. Готується до подібного маршу в Одесі, який запланований на серпень

Організатори КиївПрайду заявляють про 10 постраждалих після маршу учасників

Директор громадської організації «КиївПрайд», організатор Маршу рівності у Києві 18 червня Оксана Панухник заявляє про сім нападів на учасників маршу після його завершення. Про це вона сказала сьогодні на брифінгу в Києві.

«Загалом за ці сім випадків постраждало 10 осіб. Ми зараз із ними на контакті, намагаємось надати допомогу», – повідомила Панухник.

За її словами, постраждали переважно чоловіки, але є повідомлення про одну жінку. Панухник стверджує, що серед постраждалих також монітор-спостерігач, родом із Білорусі, і журналіст.

Інформації з інших джерел про дані щодо постраждалих немає.

Водночас у «КиївПрайді» стверджують, що Марш рівності у неділю відбувся загалом на високому рівні.

«Ми отримали величезну підтримку і з боку представників ЛГБТ-спільноти, і з боку людей, які не є членами ЛГБТ-спільноти, міжнародних організацій, дипломатичних установ, українських правозахисних ЛГБТ-організацій», – додала Панухник.

Нагадаємо, 18 червня у Києві пройшов Марш рівності. Хода тривала близько 30 хв. Учасники зібрались біля Будинку вчителя і почали ходу близько 10:15. Вона завершилась на площі Льва Толстого близько 10:45.

Порядок під час ходи забезпечували близько 5 тис. правоохоронців.

Поліція затримала декількох осіб, які порушували громадський порядок у центрі Києва. У сутичках з противниками Маршу рівності постраждали двоє поліцейських.

Про те, як відбувалася хода, можна почитати у нашій онлайн-трансляції.

Читайте матеріал «Главкома» Як посол, євродепутатка та травесті-діва Монро маршем ходили

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: