Клімкін: позиція Макрона - не давати російській стороні затягувати час

Клімкін: позиція Макрона - не давати російській стороні затягувати час
Павло Клімкін

Міністр закордонний справ України поділився враженнями від зустрічі у Франції

Позиція президента Франції Еммануеля Макрона полягає в тому, щоб не давати російській стороні затягувати час.

Про це сказав міністр закордонний справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Спочатку мова іде про телефонну розмову у «нормандському форматі», яка, я сподіваюсь, відбудеться найближчим часом і позиція президента Макрона в тому, що «тягнути кота за хвіст», як це робить Росія, він не буде це давати робити російській стороні і буде намагатися у чіткій координації з нами і німецькими друзями тиснути, щоб ми отримували результати. При чому, як працювати над дорожньою картою, так і досягати конкретних результатів у двох ключових сферах, - безпека і звільнення заручників», - сказав Клімкін.

Він поділився враженнями від зустрічі у Франції.

«Враження дійсно класне. Для мене було також це важливо у контексті зустрічі із моїм новим колегою міністром закордонних справ Франції Ле Дріаном, з яким ми домовилися, що я відвідаю Париж найближчим часом і можливо і французький і німецький міністр разом будуть відвідувати Україну. Мені дуже подобається стиль президента Макрона, - це поєднання уваги до деталей, розуміння деталей і одночасно рівень стратегічного аналізу. Саме це і розуміння, де ми знаходимось, куди ми маємо прийти, необхідність робити дуже чіткі кроки», - сказав Клімкін.

Він додав, що обговорювалися і економічні питання - і у Франції зараз є шанс стати лідером допомоги України у реформах державної служби.

За його словами, приділили увагу і тому, як підсилити ОБСЄ.

«Оскільки реально місія ОБСЄ має контролювати всю ситуацію. Це буде теж дуже важливий момент на наступних дискусіях нормандського формату і не тільки», - додав міністр.

Як повідомлялося, Петро Порошенко у понеділок перебуває із візитом у Франції, де провів плідні переговори із керівництвом країни. Президент Макрон під час переговорів жорстко оцінив поточну політику РФ.

Раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко у Парижі передав своєму французькому колезі Еммануелю Макрону картину, написану журналістом Романом Сущенком. Він додав, що Сущенко, який багато років працював у Франції, має бути негайно звільнений із російської в'язниці.

Також на спільній зустрічі з представниками ЗМІ Макрон назвав строки зустрічі лідерів «нормандського формату». Він повідомив, що зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та РФ відбудеться наприкінці червня - початку липня поточного року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: