Компанія-розробник системи е-декларування констатує збій системи

Компанія-розробник системи е-декларування констатує збій системи

При реєстрації за допомогою браузера Google Chrome користувачам видає помилку «Ваше підключення не захищене», в той час як інші браузери без проблем продовжують реєстрацію

Керівник компанії – розробника системи електронного декларування «Міранда» Юрій Новіков констатує збій системи після її запуску 1 вересня. Про це він сказав в ефірі «5 каналу».
«За фактом видали «сирий продукт», на який видали атестат. Не може продукт з одними браузерами працювати, а з іншими – ні. Тобто недостатньо тестів і випробувань провели», – прокоментував Новіков демонстрацію журналістами процесу реєстрації в системі електронного декларування за допомогою двох різних браузерів.
Під час реєстрації за допомогою браузера Google Chrome користувачам видає помилку «Ваше підключення не захищене», у той час як інші браузери без проблем продовжують реєстрацію.
При цьому Новіков та керівник проекту «Прозорість та добропорядність публічного сектора» Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні Іван Пресняков зазначають, що система, розроблена фахівцями «Міранда», працювала на всіх браузерах.
«Наскільки я пам'ятаю, 15 серпня система стартувала без збою. Зараз кажуть про якісь технічні проблеми», – сказав Пресняков.
За його словами, коментувати роботу системи електронного декларування йому складно, оскільки 23 серпня Програма розвитку ООН передала документи, програму і код до Національного агентства з питань запобігання корупції, яке віддало систему на доопрацювання державному науково-дослідницького центру.
При цьому Пресняков не уточнив назву центру.
Нагадаємо, Національне агентство із запобігання корупції вирішило запустити з 00:00 1 вересня сертифіковану систему електронного декларування доходів чиновників. Але у системи е-декларування виникли проблеми з роботою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: