«Лікарі без кордонів» припиняють порятунок мігрантів у Середземному морі

«Лікарі без кордонів» припиняють порятунок мігрантів у Середземному морі
Порятунок мігранта у Середземному морі

«Лікарі без кордонів» оголосили про припинення своєї гуманітарної місії через погрози лівійської берегової охорони

Активісти організації «Лікарі без кордонів» (MSF) припиняють свою гуманітарну операцію з порятунку мігрантів у Середземному морі, які переправляються на судах в італійські порти з Лівії через дії лівійської влади

Міжнародна організація «Лікарі без кордонів» оголосила про припинення своєї гуманітарної місії через погрози лівійської берегової охорони, а також перешкод, які створює для активістів організації уряд Італії. Відповідну заяву опубліковано на офіційному сайті організації.

Напередодні, 11 серпня, лівійська влада оголосила про створення зони пошуку і порятунку і обмежила доступ до гуманітарних суден в міжнародних водах Середземномор'я біля берегів Лівії. Відразу після цього італійський морський координаційний центр порятунку попередив «Лікарів без кордонів» про ризики безпеки, які пов'язані з діями берегової охорони Лівії. Але команда медиків «Лікарів без кордонів» все ще продовжує допомагати судну Aquarius, організації SOS Méditerranée, який здійснює патрулювання в міжнародних водах.

«Після введення цих додаткових обмежень на незалежну гуманітарну допомогу і посилення блокади мігрантів в Лівії MSF прийняла рішення тимчасово призупинити пошуково-рятувальну діяльність на своєму судні Prudence», - йдеться в повідомленні організації.

За словами операційного менеджера MSF Аннемарі Луф, в разі якщо ці обмеження будуть офіційно підтверджені, збільшиться число смертей серед мігрантів, які переправляються через Середземне море в європейські країни, також зросте число людей, захоплених лівійськими правоохоронцями.

Глава італійського відділення міжнародної організації Лоріс де Філіппі в коментарі Reuters заявив, що «Лікарі без кордонів» припиняють свою місію в Середземномор'ї, оскільки «не хочуть ставити під загрозу своїх колег». Він уточнив, що влада Лівії зажадала від всіх неурядових організацій покинути територію в кілька сотень кілометрів від узбережжя країни.

Нагадаємо, влада Італії пригрозила заборонити іноземним суднам висаджувати в італійських портах мігрантів з інших країн.

З початку 2017 року понад 70 тисяч біженців прибули до Європи, перетнувши Середземне море. За даними управління верховного комісара ООН у справах біженців, левова частка мігрантів - близько 60 тисяч осіб - прибула на територію Італії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: