Льовочкін хоче імплементації Мінських угод і соцзаконів

Льовочкін хоче імплементації Мінських угод і соцзаконів

Опозиційний блок не підтримає зміни в складі Центральної виборчої комісії, запропоновані президентом

Порядок денний, в якому працює парламент, не відображує тих вимог, які ставить перед парламентом українське суспільство. Пріоритетом для парламенту має стати прийняття соціальних законів і імплементація Мінських угод, які відкривають можливість для мирного процесу на Донбасі. Про це сказав народний депутат від Опозиційного блоку Сергій Льовочкін в кулуарах Верховної Ради у четвер, 16 червня.
«Порядок денний Опозиційного блоку зараз - це вимога прийняття соціальних законів, які повертають соціальні виплати в регіони, на територіях яких відбувається АТО. Ми вимагаємо підвищення соціальних стандартів для медиків, вчителів, для всіх незахищених верств населення. Другим пунктом нашого порядку є досягнення миру в Україні. Ми наполягаємо на включенні до порядку денного парламенту законів, необхідних для імплементації Мінських угод, які відкривають можливість для мирного процесу на Донбасі», - сказав Льовочкін.
Коментуючи поточний порядок денний, він зазначив, що Опозиційний блок не підтримає зміни в складі Центральної виборчої комісії, запропоновані президентом, оскільки обрання складу ЦВК без представників опозиції є порушенням демократії.
Також політик прокоментував повідомлення про те, що низка облрад ухвалила звернення до центральної влади про необхідність розмежування повноважень центру і регіонів: «Те, за що голосують обласні ради, щонайменше має бути предметом уваги парламенту і президента. Люди вимагають децентралізації влади, це відповідає вимогам часу. Ми не підтримуємо той проект децентралізації, який внесла влада. Чому? Тому що насправді це не децентралізація. Децентралізація в Україні повинна бути відображена в бюджетних відносинах, регіональні громади повинні самостійно управляти майном і всім, що відбувається на територіях. Це повинно бути конституційно закріплено за представницькими органами влади, обраними громадами».
Крім того, Льовочкін висловив думку щодо закону про спецконфіскаціі, чергову версію якого вніс до парламенту «Народний фронт». «Те, що пропонується зараз, - безглуздий закон. Він фактично скасовує презумпцію невинності. Я переконаний, що в світі є набагато кращі зразки законів як боротися з корупцією, як повертати вкрадені активи. Треба брати ці приклади і імплементувати їх в Україні, а не приймати закон, який сьогодні доречний політично. Ми будемо виступати проти цього законопроекту і вимагати, щоб закон був, але такий, який відповідає найкращим стандартам демократичних країн світу», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: